Praktijk 2017-09-05T21:17:57+00:00

Doeltreffende praktijklessen voor rijbewijs B

Het behalen van je rijbewijs is hedendaags meer dan een must!
Het lijkt een evidentie, maar er komt zeer veel bij kijken…

Het autorijbewijs in je portefeuille geeft je niet alleen meer mobiele vrijheid, het is soms ook noodzakelijke om in aanmerking te komen voor bepaalde jobs. Zeker als je niemand hebt die zijn auto  en zijn tijd ter beschikking wil stellen om jou te leren rijden, dan moet je in de rijschool terecht. Of misschien heb je sowieso liever een professionele lesgever.

Heb je nog geen rijervaring?

Ben je 17 jaar en wil je op korte tijd je (voorlopig) rijbewijs halen? Of ben je wat ouder en nood aan een (voorlopig) rijbewijs? Dan zijn wij je rijopleiding!

Je kunt ofwel het theorie – onderricht, ofwel het praktijkonderricht, ofwel beide volgen in een erkende rijschool.

Je kunt eveneens de vrije opleiding volgen, of de opleiding in een erkende rijschool en de vrije opleiding combineren. In bepaalde gevallen is een opleiding in een erkende rijschool verplicht.

Je wil met een verkorte rijopleiding snel je (voorlopig) rijbewijs halen, in 5, 8 of 10 dagen? Dat kan! Wat gaat dit kosten? Ook dat is gemakkelijk uit te leggen. Meld je aan voor kennismakingsgesprek of kom langs op het kantoor voor vrijblijvend lesadvies.

Je kunt ofwel het theorie – onderricht, ofwel het praktijkonderricht, ofwel beide volgen bij een erkende rijschool.

Je kunt eveneens de vrije opleiding volgen, of de opleiding in een een erkende rijschool en de vrije opleiding combineren. In bepaalde gevallen is een opleiding in een erkende rijschool verplicht. Een goede keuze maken in het begin is daarom belangrijk, want rijlessen zijn een serieuze investering.           

Ook voor de praktijkrijlessen voor rijbewijs B kunt u bij RIJSCHOOL LA GUARDIA in Antwerpen terecht. Elke les duurt 120 minuten in een pakket van 6, 8, 12 of 20 uur.

Onze goed opgeleide, vakkundige, enthousiaste, sociaal  en erkende lesgevers geven rijles in verschillende talen en bieden u een professionele en persoonlijke aanpak: extra aandacht en zeker als gaat om de basismanoeuvres; bedrevenheid in rijklaar maken en bediening/ beheersing van het voertuig, achteruit parkeren/ stilstaan achter een voertuig en keren in een smalle straat. En niet het minst leggen onze lesgevers het accent op het beoefenen van de vereiste kwaliteitsnorm   voor het praktijkexamen. Te denken valt hierbij aan  het op de juiste en veilige wijze uitvoeren van (bijzondere – specifieke)verrichtingen met het voertuig. Zoals bijvoorbeeld; het rijden in vrije  drukke stadsomgeving, het rijden op bijzondere weggedeelten,  het tegemoetkomen en ingehaald worden en het beoefenen van de in – en uitvoeringstechnieken op de auto – (snel)wegen e.d.

Minimum 20 uur rijopleiding – voorlopig rijbewijs 18 maanden – zonder begeleider!

Kies voor een verkorte rijopleiding om snel je (voorlopig) rijbewijs te halen of neem rijlessen in je eigen tempo.

Je volgt minimum 20 uur praktijklessen vóór de stageperiode (deze praktijklessen kan je eventueel aanvatten vooraleer geslaagd te zijn voor het theorie – examen en vanaf 17 jaar). De rijschool geeft je een “bekwaamheidstest” wanneer zij je bekwaam acht alleen te rijden.

Iedere kandidaat – leerling is anders en daarom start onze verkorte rijopleiding met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit (vrijblijvend) gesprek worden de individuele wensen en opleidingsbehoeftes in kaart gebracht, dewelke het beste bij jou past, op basis van je instapniveau van voertuigcontrole en verkeersinzicht. Daarna wordt er een planning gemaakt op basis van je beschikbaarheid/berekenbaarheid en de bestaande reserveringstijd voor je praktijklessen (afhankelijk van locatie en of beschikbaarheid). Hou daarmee rekening wanneer je bij de aanvang van je rijopleiding de openbare weg op gaat rijd je maximaal 3 tot 4 uur per dag. Meer uren per dag is niet effectief omdat het na 4 uur gedaan is met je concentratie en hoeveel stof je per dag kan opnemen. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk overdag je rijlessen volgt omdat er overdag veel meer verkeer is en er daardoor veel meer leer- en oefenmomenten zich voordoen.

Je staat centraal en daarom hebben wij een uitvoerige onderzoek gedaan naar wat jij wil.

Vervolgens hebben wij er ons product en onze dienstverlening op aangepast, zodat jij met een goed gevoel achter het stuur zit.

Een rijles duurt bij ons 120 minuten. Wij raden je echter aan om meerdere keren per week te lessen, omdat dit effectiever en efficiënter is.

Je wil zo snel mogelijk met je rij – opleiding direct starten. Dat kan! Wij geven rijlessen vanaf ’s morgens 8:00 uur tot ’s avonds 21:00 uur en ’s zaterdags van 8:00 uur tot 14:00 uur. Je kan je rijlessen plannen in overleg met jouw lesgever en lessen wanneer het jou het beste uitkomt, zodat jij het goed kan combineren met je werk of studie. Wij halen je graag op van je adres naar wens. Bovendien kan je ook afgezet worden op een ander adres indien je dit tijdig vooraf doorgeeft aan je lesgever, zodat je geen zorgen hoeft te maken over onze bereikbaarheid (verplaatsingskosten mogelijk).

Bij RIJSCHOOL LA GUARDIA heb je tevens de mogelijkheid om de kosten van je rijopleiding in termijnen te voldoen. De rijschool denkt graag met je mee voor een passende regeling, zodat het behalen van je rijbewijs ook financieel een stuk eenvoudig wordt!

RIJSCHOOL LA GUARDIA zorgt ervoor dat u met glans uw rijbewijs B haalt!

Rijschool La Guardia

+32(0) 36 89 82 83
+32(0) 499 31 10 25

(Ma t/m vr: 16:00 – 18:00 uur
Za: 11:00 – 14:00 uur
Zo & feestdagen: gesloten)

info@rijschoollaguardia.be